Rabu, 10 Ogos 2011

Terkejut aku taw.......

Tengah aku syok2 mengadap laptop sambil bertemankan suara tv, tetiba.....aku dikejutkan oleh letupan yang berkali-kali......opocot mak kau meletup!!!!hehehe.......sekali bunyi mercun daaa....aku ingat aku sorang je yang terkejut......rupa-rupanya kereta yang kat bawah tu pun terkejut......huhu..berbunyi alarm dia....adoiiii...sakit telinga aku...dengan bunyi mercun lagi....bunyi alarm kereta lagi....lama-lama tuli telinga aku........


Apasal la dieorang tak main mercun tu siang2 hari....bukan batal puasa pun......malam-malam orang nak berehat taw......nak tido ke...haih bebudak nih......kalau bebudak xpa la lagi kot....ni yang dah tak berapa nak budak tu pun join sekali.......ish...ish....

Situasi kat kampung aku pun sama gak la ngan kat sini......kadang-kadang tengah berbuka...tengah mencekik baik punya pun mercun tu boleh meletup.....pelik...pelik....hehe......pape pun, kalau rasa sayang kt jari dengan tangan tu, tak payah la main mercun tu......malang kan tak berbau......walau kita berhati-hati pun, kalau benda nak jadik, tetap akan terjadi......jangan menyesal di kemudian hari sudah la yeeee.......

Balik kampung....ooooo...balik kampung

Balik kampung??Nak raya ke??Ehh...awal lagi laa...puasa pun baru je 10hari......hehe...pape pun...jomm dengar lagu nih.....


Waaaaa....sekali lagu ni yang keluar daaaa......ehhh??memang la aku nak balik kampung tapi bukan la untuk berhari raya....sempena puasa ni, aku nak la balik gak.....hikhik..minggu ni aku chow laaa.....alaa, bukan jauh pun.....2jam lebih je....haha....nak balik tiap2 minggu pun takda hal laaa......

Apa??tak rasa cam suasana hari raya??siapa cakap macam tuh......kalau tiap2 minggu balik pun, still akan rasa suasana hari raya taw.....sebab aku puasa....bukan xpuasa...hikhik....

Balik kampung...ooo...balik kampung....oooo....balik kampung....hati girang....hehe

Aku nak beli kereta laaa......

Wahhh....aku nak beli kereta la.....semalam berangan nk beli rumah......hari ni nak beli kereta lak....ehh??betul ke tak betul nih??betul laa...kali ni aku rasa aku xberangan2 lagi...haha....tapi kan...rasa2nya la kan..aku nak beli kereta apa ekk??kereta apa yg sesuai ekk??hikhik.....kalau kereta ni okeh tak??

 Erkkk...kereta ni??agak2 kalau aku kawen ngan anak raja, aku boleh dapatkan kereta ni tak??hikhik...ataupun........................
 Kereta nih??wahh...macam kereta batman lak....pintu gitu gaya.....kalau aku tinggalkan kat tepi2 jalan, kompem lesap.....huhu...yela2, berangan nak yang mahal je....kurang mahal la sikit.....kereta ni kot...
Ehhh...pun mahal gak....huhuhu...sudah2 lah berangan cik sue oiiii......kalau kereta ni aku rasa ko boleh lepas laaa....tp aku tak sure la kalau ko tak cukup makan lak nanti...hikhik
 Yang ni pun boleh tahan gak laa kemahalannya.........aku dah survey.....boleh tu memang la boleh tapi takut kebuluran la dihujung bulan...hikhik....tak kan nak kena buat part time kot....."kalau nak seribu daya, kalau tak nak seribu dalih".....cewahhh......berayat bagai la plak.......okey2 laa....
Aku rasa yang ni okey la kot......tapi yang kat atas tu dah siap modified.....cantik2....hikhik.....

Fuhhh!!!! Kuat berangan la aku ni.....tapi, tak salah pun...bukan kena bayar tiap2 bulan pun...lain la kalau aku beli kereta, memang tiap2 bulan kena bayar....haha...apa???tak nak bayar ehh??yang tu pun takde masalah pun....naik je kemudahan awan...naik la lrt ke, monorail ke, bas ke...suka hati ahh.....tapi, yang tu pun kena bayar aaaaaa....tambang....hikhikhik....

Aku dikira bernasib baik la...sebab company aku ada sediakan transport........pergi kerja dia datang amek, time balik lak dia datang jemput...siap boleh tido lagi...hikhik...sonok wooooo...tapi, aku tak nafikan la...memiliki kereta sendiri tu adalah yang terbaik....kalau mampu, beli laa.....kalau xmampu, buat la sikit.....insyaAllah, rezeki ada kat mana2.....okeh!!!

Anti my-ex???????

Hah??Siapa yang anti ex tu??Aku ke??ehh....nape ada page AME kt tepi blog aku tuh??erkkk.....apa ni....apa?apa?apa??hehehe...jangan marah aaaa....aku la yang add pages tu....sapa2 yg rasa anti giler2 kt ex dia, sila la like page tu....huahuahua.....aku xhasut aaaaa...xde...xde......

Sebenarnya, page tu bukan diwujudkan utk suruh korang benci dengan ex korang....aku xsuruh pun...page tu ditubuhkan semata-mata untuk membaca luahan korang, pendapat korang.....kalau2 ada orang tanya pendapat pasal pasangan2 yg nk bercinta ke.....tengah bercinta ke....korang share2 laa.....xbaek wooo benci2 kat sesama manusia...Allah tak suka taw.......anggap je tu dah takdir korang....

Okeh!!!kalau rasa nk promote kt kengkawan, sila promote ekk...aku tak marah pun....lagi aku suka....hehe