Rabu, 10 Ogos 2011

Aku nak beli kereta laaa......

Wahhh....aku nak beli kereta la.....semalam berangan nk beli rumah......hari ni nak beli kereta lak....ehh??betul ke tak betul nih??betul laa...kali ni aku rasa aku xberangan2 lagi...haha....tapi kan...rasa2nya la kan..aku nak beli kereta apa ekk??kereta apa yg sesuai ekk??hikhik.....kalau kereta ni okeh tak??

 Erkkk...kereta ni??agak2 kalau aku kawen ngan anak raja, aku boleh dapatkan kereta ni tak??hikhik...ataupun........................
 Kereta nih??wahh...macam kereta batman lak....pintu gitu gaya.....kalau aku tinggalkan kat tepi2 jalan, kompem lesap.....huhu...yela2, berangan nak yang mahal je....kurang mahal la sikit.....kereta ni kot...
Ehhh...pun mahal gak....huhuhu...sudah2 lah berangan cik sue oiiii......kalau kereta ni aku rasa ko boleh lepas laaa....tp aku tak sure la kalau ko tak cukup makan lak nanti...hikhik
 Yang ni pun boleh tahan gak laa kemahalannya.........aku dah survey.....boleh tu memang la boleh tapi takut kebuluran la dihujung bulan...hikhik....tak kan nak kena buat part time kot....."kalau nak seribu daya, kalau tak nak seribu dalih".....cewahhh......berayat bagai la plak.......okey2 laa....
Aku rasa yang ni okey la kot......tapi yang kat atas tu dah siap modified.....cantik2....hikhik.....

Fuhhh!!!! Kuat berangan la aku ni.....tapi, tak salah pun...bukan kena bayar tiap2 bulan pun...lain la kalau aku beli kereta, memang tiap2 bulan kena bayar....haha...apa???tak nak bayar ehh??yang tu pun takde masalah pun....naik je kemudahan awan...naik la lrt ke, monorail ke, bas ke...suka hati ahh.....tapi, yang tu pun kena bayar aaaaaa....tambang....hikhikhik....

Aku dikira bernasib baik la...sebab company aku ada sediakan transport........pergi kerja dia datang amek, time balik lak dia datang jemput...siap boleh tido lagi...hikhik...sonok wooooo...tapi, aku tak nafikan la...memiliki kereta sendiri tu adalah yang terbaik....kalau mampu, beli laa.....kalau xmampu, buat la sikit.....insyaAllah, rezeki ada kat mana2.....okeh!!!

Tiada ulasan:

Catat Ulasan