Isnin, 7 November 2011

Selamat sampai di Jengka.......my hometown

Alhamdulillah....sampai jugak kami......dalam pukul 9 td sampai kat rumah......perjalanan lancar.....semuanya dengan kehendak Dia......dan tak perlu guna gps......hehe.....sebelum balik tadi, sempat la singgah rumah adik beradik ayah aku yang lain.....kebanyakannya menetap kat area sana je pun....itu sudah baguuussss......hehe......

Last sekali jumpa adik ayah aku yang paling bongsu....first time kot aku jumpa dia.....dia pun tak kenal aku....hehe....dia keje kat sekolah....jadik pengawal keselamatan...so,kiteorang jumpa kat sana jela.....sempat la melawat kawasan sekolah tu.....teringat pulak zaman kanak-kanak riang dulu...yang datang sekolah tahunya nak main dengan kengkawan je....jumpa geng la katakan......hehe.......

Ni ler rupa kanak-kanak riang yang ikut sekali tadi....a.k.a sepupu aku ni.....kecik2 lagi haaaa.....senang nak layan....kalau yang dah besar2 tu aku dengan serta merta akan berubah perwatakan....tetiba jadik pemalu gitu.....hahaha.......


Sempat la aku join sekali.....muka pun dah tak boleh nak tahan....panas pulak tu......hehe.....bebudak ni je yang pandai main tengah2 panas.....

Okeh budak2......semoga kita jumpa lagi.....ehh,lupa nak kenalkan...yang lelaki tu namanya haziq...yang pakai baju pink tu atirah dan yang kecik tu aqilah........pening gak la aku nak melayan dieorang....tapi takpe, sekurang2nya aku tak bosan....ada geng........budak kecik pun budak kecik laaaa........huhu

Tersesat malu bertanya........hehe

Sungguh indah pagi ni bila sampai ke tempat yang ingin di tuju.....hahaha....ayat tak boleh blah.....sekarang aku kat Taman Bukit Katil, Melaka.....rumah pakcik belah ayah aku........aku memulakan perjalanan selepas zohor semalam......sampai sini dalam kul 8 malam tadi......lama tak??ikut jalan dalam......xmo ikut highway.....sebab jauh kot......takkan la nak masuk KL semula kot.....huhu

Perjalanan semalam betul2 mencabar.....ewahh.....macam masuk hutan la pulak......hehe......jalan punya jalan....punya jalan.....sampai jumpa bermacam2 jenis traffic light kot dan bermacam2 jenis jalan......tak sampai2 jugak.....padahal guna gps kot.....haha.....sorang kata ikut belah sana....sorang kata ikut belah sini......aku???diam sudaaaa......hehe

Ni ler rupa gps.....ayah aku punya.....maklumla......kereta baru......hehe.......yg 'si gps' ni pulak, memekak je.....asyik2 'laluan alternatif'........adoyaiiii......hahaha....sabo je la........Last2, pakcik aku gak kena g ambil kiteorang......hehe.......akhirnya, sampai jugak rumah dia.....

Tragis kan???hehehe

Jap lagi nak g rumah makcik aku lak....pastu nak g mana ekk??