Jumaat, 30 September 2011

Boleh dilakukan disaat keboringan...tp memerlukan kekreativan yg melampau.....hehe









Amacam......ada boleh kaa???hehe.....

Saya nak cakap sesuatu kat awak......saya harap awak tak marah

1- erm,nk ckp cket neh kat awak.. bce NO 5
2- Mmmm..cmne ek nk ckp? Bce je la NO 8
3- nk taw ekh?erm,bce NO 9
4- huh,drpd pning bek bce jap NO 15
5- cmne ek nk ckp.. NO 17 je k..
6- kite nk ckp skg tp lbh bek bce NO 16
7- kite akn ckp tp bce dlu NO 2
8- yg kite nk ckp neh simple jek..tp bce dlu NO 4 k?
9- tak payah la b'debar2 cm2..cme bce jap NO 18
10- Blom lg la..bce NO 19 ye..
11- da pnt ekh? Bce jap NO 13
12- sbnrnye kite nk ckp klu….(ah bce no 3 la)
13- tgl cket jek lg bce NO 20
14- argh,pnt neh..bce NO 1
15- adush,dah pning dh ni.. bce la NO 6
16- lorh,msh ta phm lg kew? Bce NO 12
17- ades,nk ckp neh..bce NO 7
18- kite taktau klu awk phm..tlg bce NO 10
19. Baca NO 11 dgn tenang ye..nt awk akn taw..
20- oke2,skg kite ckp..bce NO 14, tp slow2 jek k


Jangan tension-tension okeh......hehe
 

Jom membaca!!!!

Cuba teka......bangunan apa ni??yang penting bukan rumah atau pejabat.....ataupun pusat gym atau pusat karaoke....bukan....bukan...bukan......ini adalah perpustakaan awam kat negeri Selangor.....kat Seksyen 13, Shah Alam.......pergghhh...hebat kan???Dari info yang aku dapat, perpustakaan tu bernilai RM70 juta.......jom layan gambar-gambar kat bawah ni....baru tahu berbaloi ke tak dengan 70juta tu.......










Info tambahan:
- Perpustakaan ini merupakan hadiah Sultan Selangor kepada rakyat Selangor.
- Menyediakan perkhidmatan XD theater / 6D theater.
- Menyediakan ruangan khas untuk setiap peringkat umur.
- Dilengkapi dengan ruangan bermain untuk kanak-kanak.
- Semua komputer yang disediakan di perpustakaan ini berjenama Apple.


Amacam....best kan??aku suka.....kena jadi ahli la nampaknya......hehe.....

Khamis, 29 September 2011

Aku kah cinta mu?

Cinta.....

Bila kau tiada....
Aku resah.....
Bila kau ada....
Mengapa menyakitkan.......

Cinta.....

Jujurkah engkau....
Hadir dalam hidup ini.....
Sedangkan aku tak pasti.....
Engkau kah cinta itu.......

Cinta......

Aku kah cinta mu....
Aku kah kasihmu....
Aku kah sayangmu....
Aku kah rindu mu......

Cinta.....

Berikan kepastian....
Walaupun hanya sekali......
Agar tiada lagi kesakitan.....
Dalam cinta kita......

Rabu, 28 September 2011

Sedih di waktu open house.....

Aku baru balik dari open house company aku.....sepatutnya semua orang happy....dapat makan free...boleh bersembang2.....menyanyi2...tapi aku???tetiba aku takde mood untuk semua tu.....tak tahu la pasal apa....apa la yang aku duk fikirkan ekk....sedih....datang pada masa yang sama.....orang duk bergelak ketawa, aku lak macam takde perasaan....huhu...ada la jugak aku gelak sikit2....hehe....

Hmmm...tapi takpe.....semua tu bisa diurus....petang ni pulak aku ada sesi berkaraoke dengan group aku.....harap-harap aku boleh happy laaa.....hehe






Dan, aku ambil bunga ni dari tempat open house td.....orang hotel tu kata boleh ambil, aku tibai jela.....bukan aku sorang je okeh......hehe

Bila orang mula 'prihatin' tentang kita......

'Prihatin' yang aku maksudkan ni bukan la prihatin yang tolong-tolong orang gitu.....tapi 'prihatin' yang aku maksudkan ni adalah orang yang suka menyibuk pasal orang lain.....agaknya dia dah takde kerja lain kot....sibuk-sibuk nak bercerita pasal orang lain...nak ambil tahu pasal orang lain.....okey la....bagi aku, takde masalah pun kalau nk ambil tahu, tapi tak perlu menjaja cerita sana sini......agaknya orang yang bercerita tu sangat sempurna dimata insan lain.....Sedangkan dalam diam, dia lagi teruk dari kita.....apa cer???

Aku bukan la nak cerita pasal siapa pun.....siapa rasa dia adalah orang yang tersangat 'prihatin' tu, ingat lah...kalau korang tengok orang lain, orang lain pun tengok korang gak......bagi aku, kalau aku tak kacau korang, korang jangan kacau aku.......tu je....simple kan??Kalau rasa nak nasihatkan orang, boleh je....tapi cakap tu biar la terus terang dan ada fakta...kenapa korang nak nasihat orang lain....sebab apa....jangan beria-ria nasihat orang lain, sedangkan sendiri pun buat macam tu....tak adil kan??

Tepuk dada, tanya pada hati.....kalau hati benar-benar ikhlas, buat dengan ikhlas....jangan kerana nak menutup aib sendiri, dijaja cerita pasal orang lain.......

Khamis, 22 September 2011

Cahaya Hati

Allah engkau dekat penuh kasih sayang
Takkan pernah engkau biarkan hamba-Mu menangis
Karna kemurahan-Mu
Karna kasih sayang-Mu


Hanya bila diri-Mu
Ingin nyatakan cinta
Pada jiwa yang rela dia kekasih-Mu
Kau selalu terjaga yang memberi segala


Allah Rahman Allah Rahim
Allahu Ya Ghafar Ya Nurul Qolbi
Allah Rohman Allah Rahim
Allahu Ya Ghafar Ya Nurul Qolbi


Di setiap nafas di segala waktu
Semua bersujud memuji memuja asma-Mu
Kau yang selalu terjaga yang memberi segala


Setiap mahluk bergantung pada-Mu
Dan bersujud semesta untuk-Mu
Setiap wajah mendamba cinta-Mu cahaya-Mu


Yaa Allah Ya Rahman
Yaa Allah Yaa Alllah Yaa Allah
Ya Nurul Qolbi
Yaa Allah


**Penyanyi : Opick - Cahaya Hati
**Nak taw, sila layari youtube........

Koleksi handphone aku......

Macam banyak je hp kan??hehehe.....takde la banyak sangat pun....satu je pun...yang ada tu cuma kotak-kotak je.......terlupa nak buang.....tersimpan lak kat rumah.....hehe......


Hehe...ni la hp first yang aku beli menggunakan gaji aku......hp murah jekkk....tapi, ternganga gak la masa nak membayar......huhu......


Lama gak aku guna hp tuh......Lepas tu, upgrade sikit la kan.....aku guna hp ni lak.....samsung touch screen gitu.....nak berlagak la kononnya kan.....amek kau......akibat bengang guna hp gitu, tak sampai sebulan aku beli hp lain lak......tapi, kena tipu la plak.....sedih tul....masa tu nak menyesal da tak guna da pun.....then, terpaksa la aku beli hp gini....huhuhu


Woooo....jangan main-main ngan hp ni.....terbaik tu....sound pecah telinga tu....sim dual lagi taw.....radio dia memang best....pakai antena tu....hikhik....tak kesah.....asal ada memori kad okeh......hehe......

Then, aku beli lain lepas aku putus dengan ex bf aku....bukan sebab berkecai okeh.....tapikan, hp ni kira tahan gak laa....kena baling kat dinding pun still okey......terbaeeekkkk!!!!...hahaha......

Agak-agak, aku guna hp apa sekarang??hmmmm....biar lah rahsia.....hehe.......mak aku sampai membebel la sebab anak dia ni suka sangat membazir......jangan risau mak.....anak mu ini dah insaf dari berbelanja boros......hehehe

Rabu, 21 September 2011

Kenangan lama ku......

Malam tadi aku tetiba rajin......kemas-kemas baju......aku nampak kotak.....byk kotak plak tu.....nampak sangat dah lama tak berkemas......hehe......aku bukak kotak tu.....smpai lupa la apa yang ada dalam kotak tu.....hehe......bukak punya bukak......jeng...jeng...jeng.......

Sekali aku punya tiket wayang tahun 2010 daaaaa......masa tu ngan ex bf aku.....hehe.....camne la masih ada dalam simpanan aku........aku susun punya susun.......ni la hasilnya.....banyak wooooo.......ce kirakan untuk aku....agak-agak berapa banyak dah habis kat situ.....tu belum masuk duit popcorn ngan air......hehe.....baru sekarang terasa membazir.....masa bercinta semuanya indah.....duit melayang pun takpe.....sebab aku sayang kau......haha.....

Sekarang baru nak menyesal dah takde guna pun.....halalkan sudaaaa......perkara dah lepas.....cuma boleh dijadikan pengajaran je laaa......


**Sekarang aku da tak simpan tiket wayang lagi......hehe  ^__^

Selasa, 20 September 2011

Usah diseksa jiwa ku sebegini......

Aku dah tak tahan lagi kalau macam ni la akibatnya.....ni semua mak aku punya pasal.....kalau dia tak sebut, aku takkan jadik camni sampai ke hari ini.....hari ni pun dia sebut lagi.....pergghhh, mak aku memang mampu membuat aku hidup tak tenteram.......





Takde apa yang perlu dirisaukan.....Aku cuma teringin makan ni haaaa.......Lempeng buatan mak aku jekkk (alasan paling kukuh bagi orang yang malas nk buat sendiri)......hehehe

Sumber dari Google
Tapi yang kosong punya laaa...tepung semata-mata.....xmau pisang atau kelapa.........(jangan nak banyak songeh okeh).......

Dicicah pulak dengan...................pergghhhh........

Sumber dari Google

Nak buat sendiri ke???Aku pandai makan jekkk......tp lagi berselera kalau orang lain yang buatkan......hahaha........
Takpe, macam ni la hidup sebatang kara di perantauan.......semua nk kena buat sendiri....hehe......tapi, aku ada kakak kat sini...mintak khidmat dia pun okey gak......hahaha......pemaleh betul la.......

Isnin, 19 September 2011

Semakin aku lari, semakin kau mendekat

Benar kata orang,
Semakin kita ingin pergi,
Semakin dia datang mendekat,
Tanpa sebarang kecurigaan di hati.....


Lantas,
Apa yang harus dilakukan,
Tanpa diekori,
Cinta dan kasih sayang darinya......


Adakah diri ini,
Bersedia menghadapi segala kemungkinan,
Yang kadang terpikir,
Untuk mengakhiri kisah ini.........

Ingin diluahkan,
Namun hati tiada berdaya,
Kerna cinta masih ada,
Untuk dirinya........


Kini,
Diri ini bagaikan pungguk rindukan bulan,
Saat dia mendiamkan diri,
Terasa dunia kelam seketika.......

SUE_11

Jangan diucap selamat tinggal

Jangan pernah,

Kau ucapkan selamat tinggal,

Kau pun tahu,

Betapa aku menyayangimu.........

Kau dan aku,

Terlalu banyak kenangan,

Yang tak mungkin,

Dapat aku lupakan..........

Hanya mati,

Yang bisa memisahkan kita,

Kerna cintaku,

Begitu tulus untukmu..........

Rabu, 7 September 2011

Jangan mencipta janji andai tak mampu tunaikannya

Janji??Satu perkataan yang pendek...hanya menggunakan 5 huruf je.....tapi maksudnya sangat mendalam.....berjanji dengan kawan2...berjanji dengan saudara mara...berjanji dengan kekasih hati....berjanji dengan Allah.....tapi, terlupa untuk menunaikan janji....sehinggakan mereka yang menuntut janji daripada kita.....bila perjanjian sudah dibuat, seelok-eloknya tunaikan la...ia pasti akan menghampakan orang kalau janji sudah dibuat, tapi tak ditunaikan....seolah-olah kita terlalu memberi harapan yang tinggi pada orang lain.....

Mungkir janji tu kan termasuk dalam kategori ciri-ciri orang munafik.....takkan la sanggup tergolong dalam golongan tu kan kot.....menunaikan janji tu adalah tanggungjawab kita......Islam pun mengganggap janji tu sebagai satu perkara yang besar......Andai kata kita tak pasti akan sesuatu hal, jangan lah terlalu cepat memberi kata putus ataupun berjanji....

Yelah, aku pun tak la mengharap apa-apa pada yang dah berjanji tu....sebab aku tahu, aku akan kecewa akhirnya.....mungkin aku dah biasa dengan keadaan macam ni.....so, aku biarkan saja tanpa menyimpan apa-apa perasaan....hehehe......

Selamat Kembali Miss Sue ^__^

Sumber dari Google

Assalamualaikum....

Alhamdulillah...akhirnya aku berpeluang lagi untuk menjenguk kembali blog aku yang dah lama terbiar ni....nasib aku baik sebab tak bersarang....hehe.....Sebenarnya, aku ambil masa gak untuk menjenguk blog aku ni....bukan sebab aku sibuk tapi aura menulis tu belum sampai......huhu.....

Cuti raya dah lama habis....terasa masa ni terlalu singkat....sekejap sangat aku rasa...tak puas pun bermanja2 dengan mak...aku bukan anak manja taw....hehe......Walau apa pun, hidup ni mesti diteruskan...aku perlu kembali untuk mencari rezeki dan menjalani kehidupan secara berdikari......

Okey laa....insyaAllah, aku akan selalu melawat blog aku ni haaa....kesian dia...sunyi je....sesunyi hati aku ni.....hahaha.....okeh...adiosss.......