Ahad, 12 Jun 2011

~~DiNnEr a.K.a mAkan mALaM~~

Salam....Dinner a.k.a mkn mlm?hehehe....dulu setiap mase aku mkn...xkire pagi,tgh ari,mlm ataupun tgh mlm...bley dikatakan complete la dlm sehari tu....tp bile mkn cam xhengat dunia....rase dunia ni aku yg punya....hahaha...tapi tu dulu la...skang setiap kali mkn aku beringat2 la....sebabnye?nak taw sebab ape?hmmm...sebab ape ekk....hehehe...sebabnye berat badan aku da naek skang ni....hahaha..tu la padahnya kalau mkn xhengat dunia....cuba kalau aku mkn,aku hengat dunia...mesti berat badan aku xnaek....hehehe..tu sume salah ex-bf aku..ehh,bley ke salahkan org laen?xpatut...xpatut....hehehe...itu semua terpulang pd diri masing2 laa...kalau bley tahan nafsu mkn...bley tahan godaan mkn...bagus laa tu....berat badan confirm xnaek...hehehe.....
Cume skang,aku lebey kepada makan secara santai...cewahh....diet....mkn jarang mkn nasik...lebey2 lg waktu mlm....pagi2 sarapan..mkn roti @ oat je....tgh ari kdg2 mkn nasik...kdg2 mkn buah je....tadi,akak2 kat umah sewa aku ni,ajak p mkn...aku ckp aku xnk mkn....hehehe...die tanye nk kirim pape ke....pastu aku ckp kat die...kang sy kirim kang akak xbley nak carik lak....hahaha...xsenonoh tul ayat tu...mne tak nye,aku nak kirim air yogurt bliss tu...o% fat punya....hahaha...mne la die nk carik...die nk p restoran....bkn p shopping kt pasar raya pun...hehehe...aku just ckp aku gurau jela....hikhik...teruk tul laa....

hArI ni hAri ahAd.....hEhE

hari ni Kelantan cuti....hehehe...rse nye xde kne mengena ngan aku kot...aku bukan org Kelantan....hahaha...aku ni org Pahang...cume satu pantai timur jela....highway pun ikut highway yg same......hehehe.....hmmmm...ari ni ade kenduri kt apartment sebelah aku....sepanjang aku tinggal kat cni,aku pun da biase ngan suasana kt cni......sebab, bila time kenduri je...,mesti dieorang wat karoke punye laa...siang dan malam....masing2 nk sumbangkan suara...hehe...mula2 duk kat sni....aku tensen gak...mane taknye...memalam pun nk karoke...sakit lubang telinga aku...nk tido pun susah...last2,aku join dieorang karoke...hahaha....hati pun xsakit...hehehe...tp limit dieorng bley memekak smpai kul 12 tgh mlm je....fuhh...lega....hehehe....
Selalunye, ari2 cuti ni...aku lepak je kat umah..kalau2 aku bosan ke,aku g la merentas jejantas menuju ke Midvalley.....lepak kat sane...sengsorang pun bley...aku xheran pun...bknnye ade org nk ngorat pun...hahaha....cume aku xpernah lg g tgk wayang sengsorang....hehehe....kalau tak pun, aku duk termenung kat umah...layan feel ckit...hehehe....
alamak...lagu baik-baik sayang....my feberet song.....ade maksud yg mendalam.....hehehe...kdg2 lagu tu la yg wat aku selalu termenung...ape yg aku menungkan?mendalami setiap bait2 ayat lagu tu....hmmmm....lagu tu membawa erti dlm hidup aku.....dengan seseorang....kdg2 tertanya2 gak aku..mampukah die buat ape yg ade dlm lirik tu....tp xpela....die pun insan biasa....dia pun perlukan masa utk buktikan sesuatu....
okeh...time lunch...xmau sedey2 dah...hmmm...lunch ape ekk ari ni?akan dipikirkan....