Jumaat, 24 Jun 2011

Cerita yg entah ape2.....hehehe

Peperiksaan SPM akan menjelang tak lama lg.Semua pelajar2 tingkatan 5 bertungkus lumus mempersiapkan diri dan segala2 nota utk diingati.Tuisyen sana sini....petang dan malam.....masing2 study lebih masa....overtime gitu la....cam org keje gak....overtime utk dapatkan hasil yg lebih...Tidak terkecuali Wani(bukan nama sebenar)...Wani pun overtime gak...dengan kawan2...buat study group..(bahaya ni.......study sambil bergosip..hehehe)........
Sebulan telah berlalu.....kini tiba lah bulan peperiksaan.Masing2 menjawab dengan tekun dan berhati....tanda "dilarang meniru" xde laa.....maknanya boleh meniru la ni ye....hehehe...alaa...gurau jela...xpasal2 xboleh amik exam....huhu....Wani??jawab jela yg mane dia taw...heh...heh...heh.....mase sekolah rendah dulu...kne duduk dlm kelas walaupun da abes jawab soklan...tp sekarang xpe....da abes jawab boleh chow ngan gumbira...huhuhu.....Dan..sebulan pun telah berlalu.....maknanya sudah tamat penat lelah dieorang selama setahun ni.....dan jgn lupa, akan tiba lah jua waktu perpisahan antara kengkawan dieorang....huhu..part ni sedih la jugak kan.....bknnye xboleh jumpe pun...huhu....Wani??sedih jugak la...sebab mase tu dia ade pakwe.....sama tingkatan gak...tp kelas lain2.....Pakwe Wani namanya Azrul......Azrul memaklumkan pd Wani bahawa dia akan ke Kuala Lumpur...keje kt sana.....Wani dgn rasa berat hati,terpaksa membenarkan Azrul pegi...yela kan...xkan nk halang pulak...dieorang tu takat pakwe makwe je....huhu....Masa tu,masing2 xguna hp....sekarang ni da ada mcm2 jenis hp da....pilih dan bayar je....Selama pemergian Azrul, dia hanya call Wani sekali dua je...tu pun call kt umah Wani jela....Lepas tu,da xde call...Wani pun kecewa dengan sikap Azrul yg telah melupakan Wani....
Sehingga lah tiba waktu nya....keputusan SPM telah keluar.....Masing2 pun pergi la sekolah...jumpa kengkawan masing2....sgt seronok.....Tiba-tiba, Wani nampak Azrul....tp Wani buat2 tak nampak je..."padan muka Azrul"....bisik Wani dlm hati.....Azrul pun nampak macam takut2 je nk tegur Wani...Lantas, Azrul membiarkan Wani dengan kengkawannya.Azrul pulang ke rumah dengan hati yg pasrah.Wani??hati Wani keras....bila Azrul xtegur,Wani pun xtegur laa...masing2 buat xtahu....Sekarang, dua-dua melepas....masing2 bawak diri....Azrul entah ke mana...Wani sambung belajar......
Setelah sekian lama, masing2 da ada hala tuju masing2...akhirnya mereka di pertemukan di dalam satu laman sosial...iaitu pesbuk....hehe....sekarang da moden maaa...macam2 ada...Masing2 terima dengan hati yg terbuka...xde perasaan dendam pun dlm hati masing2...bagus la tu...Alhamdulillah.....dan mereka terus berkawan sampai la sekarang...hehe

**pesanan penaja : aku nk wat cite sedih sebenarnya...tp memandangkan aku xde experience,aku wat la cite yg tah pape ni...biasa lah,permulaan selalunya camni laa....cuma aku nk tanya korang..apa yg korang pikir masa korang baca cite.....adakah korang pikir salah seorang dr dieorang tu,akan meninggalkan dunia ni??atau sorang hilang ingatan ke??......ataupun...apa2 je....ce cite...ce cite....hehehe

~~Terasa sangat mengantuk~~

Alahai...kenapa lah ngantuk sgt ni....huhu...adakah kerana aku pekena nasik tomata lunch td??aku rasa macam xde kena mengena je...hehe....yelah...sebab semalam pun aku mkn nasik gak.....ngantuk gak...huhu...agaknye sebab aku mkn nasik kot....aku da lama xmkn nasik waktu tgh ari ni.....diet??ehh...bukan diet laa.....nk bg menten je...sebab penat woo nk turunkan berat badan ni....kalau nk naekkan berat badan mmg la tersangat senang...korang cekik je apa yg korang suka....kepsi ke(feberet aku tu...hehe).....xpun mekdi ke....piza ke....haaa...kompem la naek nanti....ngan lemak nye...ngan kalorinye....jaga2 taw....benda tu semua membahayakan kesihatan.....hehe....
Hmmmm...aku ngah pikir ni...ape yg aku nk buat utk menghilangkan rasa mengantuk??nk wat keje....mana ada keje (walaupun sebenarnya ada...hehe).....bese la....da nk cuti hujung minggu ni..mood cuti sampai lebih awal sehari.....hahaha....bos plak xde....(tanduk kuar suda)....hahaha....nak balik umah??awal lg ni....walaupun bos xde,aku xpernah la amik kesempatan balik awal taw...(caye ke??heh...heh...heh...).....kadang2 je taw...hahahaha......xkan la aku nk menari ngan melompat sengsorang kt tmpt aku ni...kena ada geng...baru la lebih bermakna.....hahaha...menyanyi??nanti sumbang lak.....aku mls la nk sumbangkan suara aku ni....cukup2 la aku sumbang kt pusat karoke....hehehe.....pikir punye pikir...pikir....pikir....pikir...dan terus pikir....yesss.....aku da dpt idea....care utk hilangkan ngantuk aku ni ialaaahhhhh.....tulis blog ni laa.....haha...sambil dgr lagu....heh....heh....heh....alaaa....xsuspen ke??buat2 jela suspen...plisss...sekali ni je.....hikhik....xpe2....nanti aku buat lg suspen ekk.....
peace yoo...hehehe

adoii.....ape la lembap sgt??huhu

Oii....sape lembap?suke suki je ckp org lembap ekk.....kena saman kang...ngeh3....apa ni??aku ade tulis nama org lain ke??xde kan...xde kan...haa...yg nak tuduh2 aku bagai tu...bakpe nyeee.....aku cume nk bgtaw,yg lembap tu adalah aku sendiri laaa...yg nk terasa hati ni nape....hish..hish..hish.....nak taw pasal apa aku menggelarkan diri aku begitu.....sebabnye kan....aku kan.....baru je taw....camne nk tgk statistik aku...hahaha...kelakar kan??camne la aku xbley ade perasaan sebegitu sebelum ni...adoyai......sgt sedih.....baru la aku taw...ade gak org view pages aku dan membaca cerite2 aku yg tah pape tuh...sebenarnya,aku belum buat betul2 lg ni.....ade sebab nape aku xteruskan mem'blog' ngan lebih ligat...biarlah aku sorang je yg taw....heh...heh...heh...cam misteri je aku rasekan.....huhu....
Walau ape pun...thanks la kepada sesiapa yg sudi menyinggah kt umah dunia maya aku yg pertama ni.....aku akan lebih sayangkan umah ni pd masa akan dtg....hehehe.......

tErkEnAng.....

Mula2 aku dengar lagu ni,aku xpaham...nape org tu tujukan lagu ni utk aku....tetapi,lepas aku menghayati dan memahami liriknya,baru la aku paham...dia cuma nk aku taw yg kehadirannya hanyalah utk menyinari kembali hidup aku yg sudah suram......


Aku tak ingin kau menangis bersedih
Sudahi air mata darimu
Yang aku ingin arti hadir diriku
Kan menghapus dukamu sayang

Karna bagiku kau kehormatanku
Dengarkan dengakan aku

Hanya satu pintaku untukmu dan hidupku
Baik baik sayang ada aku untukmu
Hanya satu pintaku disiang dan malammu
Baik baik sayang karna aku untukmu

Semua keinginan akan aku lakukan
Sekuat semampuku sayang
Karna bagiku kau kehormatanku
Dengarkan dengakan aku

Mungkin aku yang tak memahami sepenuhnya........sedangkan dia dah buat yg terbaik...hati ni,terlalu keras utk menerima segala yg tidak aku inginkan....aku tak dapat apa yg aku inginkan dari dia...mungkin aku dan dia xpatut hidup bersama.....aku rela biarkan dia pergi...kerana,aku xmahu dia bersedih hati hanya kerana aku......dan kini...aku cuba meredhakan segala-galanya...

**Terima kasih kerana pernah singgah di dalam hidup saya....saya hanya dapat mendoakan kebahagian awak disamping dengan org2 yg tersayang dan tercinta**