Selasa, 14 Jun 2011

kEmPen 'tHe nO pHoNe zOnE'

Kempen 'THE NO PHONE ZONE' pada asalnya diperkenalkan oleh Oprah Winfrey pada awal 2010 semasa rancangan temu bualnya. Semenjak itu, secara global, atas 400,000 individu dunia, termasuk selebriti-selebriti telah menghubungi kempen ini menggalakkan dan meletakkan satu penghentian menghantar pesanan ringkas dan bercakap di telefon semasa memandu.
Kempen 'No Phone Zone' di HELP University College akan dijalankan dari 21hb Mac 2011 untuk 25hb Mac 2011. Kempen bertujuan untuk mendidik orang awam tentang bahaya menggunakan telefon-telefon mudah alih semasa memandu. Permainan, pameran-pameran, perbincangan dan aktiviti-aktiviti lain akan menjelaskan ideal kempen lebih jelas.
Mari tonton video ni sama-sama. Luangkan hanya sedikit masa utk menyelamatkan beribu2 nyawa.
Ada lagi utk tontonan kita semua..........
Berhati-hati lah semasa memandu. Walaupun sy dah pernah pegang stereng kereta dan dah pernah drive kereta pusing2 kampung, sy masih belum berani nak drive kat jalan raya. Tengok je la video, yg tak drive pun dpt nasib yg sama dengan org yg drive. Prihatin lag sikit dengan keadaan sekeliling anda. Kalau anda xsayang nyawa anda sekali pun, hormatilah org yg menyayangi nyawa mereka.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan